2010 i bilder

Januari:  
Februari:  
Mars:  
April:   
Maj:  
Juni:  
Juli:  
Augusti:  
September:  
Oktober:  
November:  
December: 

Jag & Dottern på julafton


Gott Nytt År


Sista inlägget för 2010

Vi i familjen Gustafsson har tagit året sista dag väldigt som den kommit. Busat, sett på film, lekt med leksaker, myst med Lova (kaninen). Samt att mina två älskningar har varit ute och åkt pulka. Dagen i sig är inte så speciell för oss. Vi ska äta gott, mysa och sen traska över till mormor & Göran för att skåla in det nya året.

Tvåtusentio har bjudit på mycket skratt, sorg, sjukdom, roliga möten med såväl nyvunna som gamla vänner men främst mycket kärlek! Höjdpunkter från det gågna året:

Mars: Vi fick reda på att två av dotterns tre hål i hjärtat vuxit igen.
April: Åkte till Kolmården med familjen
Maj: Lämnade över föräldraledigheten till min man för att börja jobba.
Juli: Blev fru Gustafsson. Vilma föddes.
September: Dottern fyllde 1år.
November: Maken fick nytt jobb och började jobba.
December: Julafton med mys och paket och tomtebesök.

Önskningar för tvåtusenelva:
Att dottern får vara frisk. Att våra familjemedlemar/vänner får må så bäst dom kan.
Resa till Spanien, Kolmården, Astrid LindgrensVäld.
Ett plus vore om vi fann drömboendet också.

Nu får jag önska dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR

//Fru Gustafsson


Julhelg

Julaftonsmorgon började med att Liah hälsade på sin julklapp som hon fick tidigare i veckan. Kanin Lova 8veckor gammal/ung. Efter att gett henne mat o gullat lite öppnade hon sina paket som låg under granen. Vidare ut till Bestorp där vi myste med gammelmorfar & gammelmormor. Tomten kom på besök med. Och Liah var högts avvaktande när det gällde att lägga på charmen. Men hon vinkade tomten gladligen vidare till andra knoddar. Efter det hem till mormor & Göran där vi avlutade kvällen/natten. Dock hann vi med ett besök på sjukan också. Liah fick klåda och underliga utslag på hela kroppen. Men efter det lilla sidospåret fortsatte kvällen i hög julanda.

Dottern tyckts otroligt nöjd med alla sina klappar och vi är nöjda över att vi tog hem en högvinst på hazardspelet samt de övriga presenterna vi fick TROTS att vi bestämt att inte köpa några till varann vi i den stora familjen. Jag och maken bytte som tradition julklappar på kvällen/natten den 23.e.

Så nu har vi bara morfar & Mahnaz kvar att åka till.....sen farfar & Maggan, sen avslutar vi hela julen med att träffa farmor i veckan. Sen kan vi välkommna 2011 :)


God Jul & God fortsättning 
Fru Gustafsson


julkänsla efterlyses

Sitter och tittar på Jul med Ernst. Tycker det är så mysigt med alla julbök- och julpysselprogram. jag suger in och samlar på mig lite inspiration och tips. Jag är egentligen jättepysslig men motivationen finns inte just nu. Önskan var att göra allt inför jul. Julbaka, pyssla, fixa julgodis och myspysa fram en julkänsla och stämning. Men jag gör det nog inte längre för min skull. Jag tycker om vintern för belysningarna, ljusen och färgernas och lite av mentalitetens skull. Men min egen "barnajulkänsla" har inte infunnit sig de senaste åren. Men lite motsägelsefullt vill jag ändå få till den där "perfekta julen". Jag vill skapa traditioner som är mysiga, ärliga och innehållsrika. Men i slutändan känns det som julen är för de barnen och stressen inför matböket & släktsammankomsterna för oss vuxna. Jag och min man fixar och donar, styr och ställer för att vår dotter ska få en så lugn men gemytlig mysig och innehållsrik jul som möjligt..när man egentligen kanske hellre hade befunnit sig på en solig utlandsresa över jul/nyår. Men med handen på hjärtat är vi nog för svaga för traditioner och vill hålla fast vid några av dom redan nu, både jag o min man. Så neja...julafton vill jag fira hemma i fina svedala, speciellt när det är detta vita landskap som det är nu...sen kan jag tänka mig att ta för vana att åka iväg över nyåret Men inte julen, den är för sentimental trots allt...

Ja kort och gott så har inte julkänslan infunnit sig ännu. Vi har inte ens skickat ett enda julkort ännu. Kanske läge att lägga dom på lådan imorgon!? Kanske även skulle ta o kolla vidare på Ernst så julkänslan kanske får sig en skjuts....i rätt riktning.

Take care

// Fru Gustafsson

Hysteri

Nästintill kaos i tornby idag. Alla va ute i julklappsyra tror jag. Inklusive jag och maken. Med en halvklart lista över julklappar till dottern styrde vi mot toys´r us. Där vi mötes av illa parkerade bilar, köer och en herrans massa folk. Dock var det väntat med inte i den mängden. Turen var på vår sida och vi fann en kanon parkering (en markerad p-ficka!!). Men väl inne i affären var den halvklara listan som bortblåst. Inget av det vi tänkte köpa till henne köpte vi. Nej det blev helt andra saker. Men vi är nöjda och vi tror hon kommer vara den som på fredag är mest nöjd trots att det kändes som om vi traskade runt i en djungel av åldersrekomentationer, pedagogiska, mindre pedagogiska leksaker men ack lika roliga. Vi fann våra och vi är nöjda! Dock fick hon en av julklapparna redan idag. En åttaveckors kaninunge. Mysigt värre kan jag tala om och hon är så lugn och ter sig redan trygg.

Med en vecka kvar till julafton så hoppas jag att känslan infinner sig någon av de resterande dagarna. Den är inte riktigt här, men jag anar den. Finner det stressigt att välja vilka man ska umgås med på självaste afton, vilka som man ska träffa i mellandagarna och vilka som får vänta till övriga dagar. Aldrig kan man tillgodo se allas önskningar. Vilket gnager på samvetet men jag glädjer mig åt att mina två älsklingar är med mig och det är det som är det viktigaste - att vi tre är tillsammans.

Annars då?
Jo, granen är klädd, julgardinerna är uppe, andra satsen lussekatter är bakade, pepparkakshuset ihopsatt och nästintill alla klappar shoppade och inslagna.

Och förutom julbestyren så är även bankmötet avklarat. Lånelöftet är hemma och sökandet är i fullgång. Fixat badrum och kaklat kök är dock ett krav ;) Den där öppna spisen kan jag nog fortsätta drömma om.


Nu säger fru Gustafsson godnatt
- Take care 


Lite förändringar på jobbet kräver att jag sätter mig ner och gör schemaändringar för min skull. Egentligen var planen att gå ner i tjänst samt plocka ut föräldradagar efter jul. Men om jag får igenom min önskan (vilket jag till 99% alltid får) så behövs inte det. För då får vår solstråle kortare dagar och mer tid med sin mamma ändå. Vilket jag uppskattar starkt. Men vi ropar inte hej ännu. Utan vi håller tummarna istället. I vilket fall så hämtades Liah tidigt idag. Men hon sover lunch nu och har gjort 1½timme. Så hon borde vakna vilket stund som helst. När hon vaknat blir det att gå hem till mormor och mysa/trakasera henne lite.

När jag åkte hem från jobbet i onsdagskväll (jobbar alltid sent ons) så lyssnade jag på alla låtars texter som spelades på radion. Så kom Bruno Mars - "just the way you are" på. Har givetvis hört den förut innan och gillade den från första stund. Men den fick en mening när jag satt där i bilen och bara ville hem till mina två kärlekar. Fick det att pirra till lite extra när jag var på väg och fick mig att längta hem till min mans famn lite mer än vanligt. 

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause you're amazing
Just the way you are

 
♥ förevigt
_____________________________________________________

 
t v: Moster Milla & Liah. - t h: mamma Carro & Liah.
Likheten börjar även jag se nu efter 18år

__________________________________________


dagismöte & drömmar

Närmare 1½timme var  jag ute och gick med barnvagnen förrut. Tänkte att dotterna skulle somna, sova den halvtimmen jag var på dagis för återkopplingssamtal efter inskolningsperioden. Men vi hann bara in på dagisgården då hon helt plötsligt spärrar upp ögonen som sovit djupt i dryga timmen. Nej hon kände väl att vi var på ett roligt ställe. Hon lekte med de andra barnen medan jag och fröken S pratade. Vi drog över lite så när jag kom in i lekhallen var det barntomt. Dom satt och mummsade mellis. Känns verkligen som valt helt rätt dagis till vår solstråle.

Men när jag gick på promenaden var det mycket som kretsade i huvudet. Inte bara hur jobbigt det är att dra barnvagn i detta urusla dåligt plogade vinterlandskap utan även hur mycket snö husägarna måste skotta. Hur mysigt det var i alla villor/bodstadsrätter jag passerade och inredningsidéerna avlöste varann. Då jag mötte en annan mamma med barnvagn. Mötet med henne, en tjej som jag inte känner eller sett innan. Men hon fick mig att tänka i flera barnor och andra. Med andra ord har jag mycket att delge min älskade make när han kommer hem från jobbet ikväll. Inte bara vad vi sa på dagismötet (jag vet att det heter förskola, men tycker dagis låter mysigare och mer passande) utan även att vi har tid med vår bankman nästa vecka. Samt alla mina tankar och funderingar, bara positiva sådana.

Nu är det barnen i bullerbyn med lilltösen som gäller.

// Carro Gustafsson


Steg ett är taget

Ett steg närmare...
Ja kontakten med banken är nu tagen. Nu inväntar vi bara ett lånelöfte sen kanske vi kan börja leta annat boende. Känns spännande. Vi räknar inte med ett lån i 3miljonersklassen nej vi vill bara få ett hum om vad vi kan kolla på för hus, vilka kategorier och ramar vi kan lägga oss inom.

Vi har även hunnit med samtal med Vårdcentralen för ett kontaterande att dottern är fit for fight för dagis nu. Hon ter sig vara helt frisk så det är nära att jag ropar hej. Men nej...vågar inte helt.

Magen kurrar. Tror det är dags för oss att äta frukost.

// Carro Gustafsson

Söndag

Välkommen till mina nya blogg!

Kommande vecka inväntar jag med olika känslor. Efter att ha vart hemma med dottern i dryga en vecka pga av hennes dubbelsidiga lunginflamation. Känns det lite vemodigt att börja jobba på tisdag igen. Vi har haft det så mysigt hemma jag och skruttan. Plöjt Astrid Lindgrenfilm efter Astrid Lindgrenfilm. Busat, lärt oss nya ord och små hyss och myst till fullo. Men samtidigt ser jag fram emot en vecka som hon förhoppningsvis kommer vara frisk. Var nästan 10veckor sedan vi såg henne helt frisk. Så förhoppningarna är stora och tummarna på friska veckor fram till jul (och långt därefter) hålls hårt här hemma. Självfallet mestadels för Liahs skull. Men även för våran...Eftersom både jag och maken har arbeten med barn så är det mycket nu i skolan/förskolansvärld. Lusseträningar,julavslutningssångsträningar och "göra klart" jobb som faktiskt är roliga att vara med å. Sen är det ju alla bestyr hemma med. Vi har inte ens satt upp julgardinerna, julbelysningen på balkongen, eller ljus i alla fönster...Ja, ¨det är allmänt mycket julstyr kvar som vi måste fixa de kommande veckorna helt enkelt. Bara allt är klart till julafton är jag nöjd. Julafton som i sig bara det är ett stressmoment här hemma. Som de två skiljsmässobarnen vi är jag och maken är det många att åka till. Vilka ska man träffa när och vart och hur...ja ni vet, stress stress stress.

Just nu sover vår älskade skatt. Så jag borde lägga ifrån mig datorn och umgås med min andra hälft. Kanske ta och bestämma julfirande och annat smått och gott.

Så till er säger jag...
Gokväll
// Carro Gustafsson


RSS 2.0