Lite smått & gott

Om mig:
Heter:
Caroline C M Rudqdvist Gustafsson
Gammal: Blir unga 26år i vinter
Fobi: Spindlar
Mat: Skagenpanna & pasta
Dryck: Vatten eller Pepsi
Musik: Melissa Horn, Lasse W & Petter [svensk rap ](gillar låtar/artister som berättar en historia)
Yrke: Lärare/fritidspedagog
Ogillar: överdrivna diskussioner, svart /vitt-tänkande & barns utsatthet.
Klädstil: Bekväm, slappt & helst lite förstort
Det visste du nog inte: Berättar sällan mina drömmar eller mål med rädsla för att andra ska få ta del av mina ev. misslyckanden.

Enligt barnen på jobbar har jag följande saker alltid med/på mig:
Kaffekopp -
går tydligen alltid med en kaffekopp i handen (yrkesskada?) 
Kalender - måste ha struktur & ordning och planering samt komma ihåg möten och dyl.
Bläckpenna - bra att ha när du måste anteckna eller skriva något :p, sitter fast i kalendern.
Mobiltelefon - en trygghet för mig & mina närstående, att alltid vara tillgänlig
Lypsyl - onödigt att vara torr och fnasig i onödan!
Förlovning/Vigselring - Liah har dock lekt bort min förlovningsring, men utan dom känner jag mig naken!
örhängen: har haft hål sen tre års ålder, örhängen är en del av mig helt enkelt!
Scarfs - hatar att vara bar om halsen!
Sneakers - bär jag sommar som vinter (kängor på skolrasterna - måste föregå med gott exempel)

Det var lite om mig...
Ha en bra lördag det ska jag ha!

// Fru Gustafsson



tack!

Dottern leker inne i sitt rum efter att vi lekt i vardagsrummet hela morgonen samtidig som vi haft kaninen Lova ute med oss. Varje gång Lova lämnar sin filt (parkettgolvet är lite halt) ropar Liah " Ovaaa" och tittar på mig samtidigt som hon pekar på Lova. Varje gång Liah "säger till" så är Lova antingen utanför filten, vilket hon får vara eller på Liahs prinsesstol. När hon är på stolen hämtar jag tillbaka henne. Dock får jag onda ögat av Liah när jag förklarar för henne att "men Lova får vara på golvet". Men Liah håller inte med oftast utan försöker själv få fösa tillbaka Lova till filten. Lyckas väl ungefär 2 gånger av 10. Härligt att bara observera henne. Nästa månad blir hon 18mån. Fy tusan vad tiden går fort. Känns som om det var för ett halvår sedan vi kom hem med henne från BB.

Berättade ju att vi skulle på undersökning för tre veckor sedan av Liahs hjärta. Vilket vi var...Men läkaren blev tvungen att springa på komplikationsoperation. Så vi fick inga svar då på ultraljudet. Förns i förrgår. Men väntar ännu på ett utformligare svar från dr. Så vi väntar på en tid så vi får komma tillbaka och prata med doktorn. Liten rutinprat, fler undersökningar och framtiden. I stunder som dessa eller liknande stunder har jag förmågan att stanna upp och vara tacksam för det jag har. 

Jag är inne på mitt 26.år
- är gift med min bästa vän och stora kärlek
- har en underbar dotter
- bor bekvämt
- har ett jobb jag trivs med
- en familj som alltid ställer upp
- vänner som jag kan luta mig mot.
Jag är nöjd över mitt liv


Hälig känsla så här en torsdag förmiddag. // fru G


ork

Liah är fortfarande inte helt feberfri. Men tillräckligt låg feber för att slippa ta alvedon. Så lite mammig/gnällig&busig har hon varit idag..  Va lite jobb med att få henne att sova middag. Efter en timma av tragglande gav jag upp.  Ja då tyckte Liah att det var dags att krypa upp i sängen och sova en stund. Varför bli sövd och gullad till sömns när man kan somna själv? Under den stunden hon sovit har jag hunnit diska, plocka i skåpen, rensa "viktiga-pappers pärmar", letat efter ett papper till maken. Hittade det inte så fick gå in på nätet och beställa ett nytt. Sen hamnade jag visst framför dumburken och längre har jag inte kommit.  Skönt ändå att bara koppla av, borde kanske sova en stund, men nej...väntar till natten.

Vila framför tv.n får det bli

tråk inklägg, men men 
Hej // fru G


Hiss & Diss

Vilken grej egentligen - internet! Jag har suttit och jämfört priser, mått och färger hos såväl olika företag som märken på diverse saker idag. Det är verkligen fantastiskt egentligen, vad mycket tid jag sparat på att sitta framför datorn och kolla än dra runt med bilen mellan olika affärer, varuhus eller till och med städer. Så idag hissar vi fenomenet "internet". 

Det vi dissar är denna förbannade feber som snuttan åkt på. 40.2 var den uppe i som mest under dagen - tvivale! Hon har sovit mycket under dagen så förhoppningsvis lyckas hon sova bort den i kombo med alvedon. Skolan har ju sportlov med start imorgon. Vilket jag tänkte ta föräldraledigt från 2dagar. Morgondagen var en tänkt dag då vi skulle ha skoj och bara ha kul jag och Liah. Det kan vi visserligen ha ändå imorgon, men vi fokuserar på att bli friska först och främst så det blev att vabba istället :( -  Älsklingen då.

Påtal om älsklingen...Jag var hos Tessa i fredags tillsammans med Erika. Vi hade trerätters med samtal om allt. En helkväll med solstrålarna, va inte igår. ♥ till er!! Det jag ville komma till, va att jag var så trött på lördagsmorgonen. Så nicke gick upp, trots att han egentligen var den som behövde sova. När låg jag i sängen kommer Liah in till mig, jag vaknar. Vad på jag ropar på Nicke i hopp om att han ska komma in till mig för att resonera om vem som åker och besiktar bilen. (vilket hela familjen gjorde - felfri var den förövrigt) Men Nicke svarar inte, eller kommer. Så jag sa till Liah, ropa på pappa! Vilket hon gör men inte som jag trodde hon skulle göra. Hon ropar "ännnling".... Mitt hjälta smälte. Hon ropade på sin pappa genom att ropa "Älskling" ♥ Hon har börjat snappa upp så många ord....härligt!

Nu väntar duschen, sen mys framför tv.n med min man och eventuellt den för nuvarande sovande kaminen till dotter....men räknar med att hon slår följe med oss om en timme... dags för ny supp då...

Hoppas er helg vart bra...det har min!

// Fru Gustafsson
  

familjefoto

Motofodeller.... fotomodeller....eller hur var det?




Kärlek!!!!

Gonatt // Fru Gustafsson


helg

Älskar varannan fredag då jag hämtar min lillstrumpa tidigt. Igår hämtade jag henne redan 11.50. Då var hon precis färdigäten. Härligt är att så fort antingen jag eller Nicke kliver in på dagis så säger barnen "nu ska Liah gå hem". Och när jag har henne i famnen och vi går genom olika rum tillbaka till tamburen så säger alla barnen "hejdå Liah" eller vinkar. Vilket för mig som mamma känns bra. Dels då vet barnen vem hennes föräldrar är, men även att de känner Liah och hon är sedd av barnen oavsett deras ålder. Det känns bra tycker jag. Likaså när man lämnar. Att de kommer fram och hälsar och tar med/bjuder in henne i leken. Igår morse stannade Nicke ett tag och lekte med dom lite innan han sprang till bussen. Vilket både Liah och hennes kompisar uppskattade - det är KÄRLEK!!

06.39 tycket Liah det var dags att kliva upp idag. Vilket är en human tid trots allt. Älskar att hon har rutiner! Så efter den gemensamma frukosten klädde jag på Liah, Nicke packade väskan och dom for iväg för att kolla på fotboll. Jag är kvar hemma och städar. Eller jag har städat. Nu ska jag fördriva lite tid här och sen ska jag förbereda lite inför lördagsfikan med min far och hans fru. Semlor tror jag det blir :)

Vad ska du göra idag?

// Fru Gustafsson


hjärtebarnens månad!

Nu är februari här igen! Vilket innebär att kampen för att dra in pengar till forskning för att få fler barnhjärtan att slå, är igång. Jag fick ett mail idag att försäljningen kommer igång nästa vecka och vill vi, som säljer pins, reflexer och band, vill vi så får vi sälja enda till marsmånad - toppen!!!

Så vill du stödja forskningen så att barn med hjärtfel får bli vuxna dom också - köp pins, reflex eller band av mig. 30:- st . Behöver inte ens säga att alla pengar går oavkortat till hjärtebarnen, va!!!  Målet är att kunna bidrag/sälja för över 4000:- Är du delaktig?!!   

(Kuriosa - det är Mojje som gjort trycket till pinsen & reflexerna i år)

http://www.hjart-lungfonden.se/Kampanjer/Alla-barnhjartans-manad/

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Som mamma till ett hjärtebarn är jag otroligt tacksam över att hjärtemånaden finns och att så många engagerar sig. Inte bara vi som har ett hjärtebarn utan också andra privatpersoner, divers affärer, skolklasser och butikskedjor. Att veta att Sverige är så pass långt gånget i forskningen kring barnshjärtfel känns tryggt. Ännu tryggare känns det att Liahs läkare är en av de ledande inom just paraplystägning i Sverige. Men man ska inte nöja sig med att det är bra. Man ska satsa högre. Och kan jag som mamma till ett hjärtebarn påverka och göra andra medvetna om att det föds ca 1000 barn med hjärtfel varje år och långt ifrån alla kan räddas. Min dotter var en av dom 1000 som föddes 2009 och det är kämpigt att vara mamma till ett barn som tillsynes är som alla andra barn, men invärtes har en diffekt. Alla föräldrar har en oro för sitt barn. Att vardagliga saker ska hända dom... Jag säger inte att min oro är större, men min oro är stor. Jag tänker inte på att min dotter har ett hjärtfel varje dag, verkligen inte. Men vid sjukdomar och nedsatthet är oron otäckt stor. Som nybliven mamma, när Liah var spädbarn, då borde jag ha sökt hjälp. Jag grät ständigt över oron att Liah som från dag ett varit ett aktivt barn inte skulle överleva sin 1årsdag eller den då tänkta operation som var prel.bok vid 6månaders ålder. Eller leva ett aktivt liv innehållande sportande och lek. Som den fighter Liah är hade hennes kropp möjligheten att spontanläka två av hennes 3hål. Så den tänkta operationen raderades med glädje. Men på tisdag ska Liah göra sitt tredje EKG-test för att se om henns tänkta operation (vid 3-4årsålder) ska tidigareläggas eller inte. Jag håller tummarna för positivt besked. I det fallet att hennes hål minskat i omkrets samt att alla hennes senaste infektioner inte skadat hennes pump. Och bäst av allt vore att få beskedet att hennes hål numera är obefintligt.....men vi väntar och ser istället...


Ord kan inte beskriva kärleken jag har till min dotter!!


// Fru Gustafsson


RSS 2.0