lördagen

::
Tolka tystanden som ett ja!

::
Liah har vart så otroligt duktig idag. Vi var på sysslingdop idag (Liahs syssling Leo döptes). Liah var så duktig. Hon är mer för att leka med bilar, byggklossar och djur än att dansa som dom andra tjejerna gjorde. Men hon iaktog dom och dansade i billeken. Stolt mamma & pappa!

::
Är så otroligt tacksam över att få vara gift med Niklas och att vi har Liah i vårt liv. Utan er vore jag ingenting.
Med er i mitt liv kan jag möta varje motgång och besvär, lycka och framgång. Jag älskar ER!!

Ha en mysig lördag!
// Fru G

Finner inga ord

Om jag kunde krypa in i hjärnan på andra människor skulle jag göra det. Ändra om synapser och plantera in lite fler hjärnceller hos dom, eller i värsta fall ge syre o vårda den lilla ensamma stackare som finns kvar. Vissa fall kan ses som hopplösa men så är det tyvärr ibland. Jag skäms över att erkänna att jag läser vissa mindre intelligenta personers bloggar; vissa kändisars, fd.vänners eller till och med släktingar. Men fick bevis i helgen att vissa personer tror sig vara för fina för att blanda sig med vanliga döda. Vad det beror på vet jag inte. Men om man via en blogg kan selektera vissa personer borde man fanimej ha stake nog att kunna ta det face to face med personerna i fråga också. Jag må kasta sten i glas hus. Men jag kastar med stolthet och står för det. Mina ord här är mina och åsikterna tillhör mig, sårar dom - ja selektera bort mig med då, fortarare än kvickt! Jag kanske med borde vara ärlig och rak mot vissa personer. Men för respekt för vänner och släktingar kniper jag käft och står ut, av olika anledningar. Men när det gäller mina närmaste som jag vet vill men inte får- Ja då blir jag besviken, förbannad och jävligt irriterad. Skärp till dig för fan. Kliv ur din jävla hollywood-frus-drömbubbla och möt verkligheten!!!

Tack för mig 


mammahjärtat blöder

Det finns ett par dagar i mitt liv som vart otroligt jobbiga. Alla involverar min dotter. Inte att hon är jobbig, utan att situationer som berört henne, gett mig känslostormar. Diverse besked från sjukvård och hälsotillstånd och dyligt. Idag var det dags för 1½års kontrollen. För det första en dålig tid (pga ändring för bvc-sköterskan) kl 13.00 då Liah alltid sover. Men det var bara att leka och hålla henne vaken. Vilket gick...tills den nya (okända) sköterskan började prata med Liah och ställa konstiga uppmaningar "vart är näsan, ta på näsan" "mammas näsa då" "hämta nappen" "Stapla torn av klossar" mm. Liah gjorde allt hon skulle, Men vägning & matning ville hon INTE. Så det blev ingen längd, men 11150g väger vår älskling!! Det ni - det tar sig :) När det var dags för vaccinationssprutan var tårfloden som störst....Led med min dotter hela besöket. Inte lätt att vara lite och bli påtvingad möten med andra eller sprutor. Älsklingen min! Men nu sover hon utmattad och övertrött. Och idag har jag bestämt att hon får sova så länge hon vill. Vi ska ha en heldag/kväll/natt/mamma/dotter-lördag imorgon så då kan vi sova ikapp eller vara vakna ikapp. Då pappa Nicke är på innebandy och sen ut och käka med laget.
:::::::::
Liah är ju van att träffa läkare och annat sjukhusfolk så dagen borde inte vart en big deal. Men händer mycket i hennes kropp just nu. Hon växer, men 4tänder som spruckit igenom och 3på väg. Och så spruta på det, aj aj aj. Förståelse måste man ha för stt dom man kan ha en dålig dag. (skämtåsido). Är tacksam för att hon alltid är på topp när vi är på hjärtbesök....Påtal om det så väntar vi på vidare info - när Lund granskat Liahs bilder får vi förhoppningsvis ett fastställt datum för hennes operation. Hoppas även NI köpt någon "barnhjärte.produkt" för att stödja forskningen!?
:::::::::
Snart klampar maken innanför dörren, vår gemensamma första fredag då vi slutar tidigt. Och jag tror den kommer innebära innemys. Vilket fall, önskar jag en trevlig helg!

// Fru Gustafsson


Liah fick en ny vagn i 1½års-present

Oj oj oj vilken torsdag!
Min tidiga dag, vilket innebär att jag hämtar Liah straxt efter 14.00. Hela vägen hem från dagis sjöng vi i bilen, lekte på vägen från parkering och hem, åt mellis i Liahs rum till Skrållan, ruskprick & knorrhane. Lekte lite till, satte oss i sängen för ett break & mer filmtittande (dock samma film - jag fick inte byta!) Kittlingar och bus i mammas & pappas säng, följt av att vi kläde på oss för att hämta pappa Niklas. Han stängde idag, så tanken var att vi skulle hämta honom så vi hann ses innan han åkte på innebandyträning. Vi hann ses, köpa vagn på babyproffsen, äta Mcd-mat och mysa!

09_14_grizzley3_frikopia.jpgEmmaljunga (fast vår är plommonlila)



Älskar att höra min dotter skratta. Älskar verkligen tiden tillsammans då allt runtomkring inte existerar, inga måsten, to-do´s eller annat tjaft. Det är bara hon och jag och det enda "måste" jag har är att bara umgås med min skatt - dte är så det ska vara!

Hon har små egenheter, vissa mer tydliga än andra och även roligare. Hon har alltid vait tydlig med att visa vad hon vill. Ikväll nu vid nattningen, skulle hon inte ha pyjamsen på sig eller täcket över sig. Men tummevantar, ja dom skulle bestämt vara på. (sötnöt).

Sen när vi åker bil. Då ska låsknappen på dörren vara nere, den trycker hon ner jämt och härjar om att andra sidans dörrlåsknapp med ska ner. Är dom inte nere, nej då gnälls det hela resan. Att välja sin fighter heter det ju. Det här känns som en gullig egenhet så den tar vi aldrig strid om.

Sammanfattningsvis - En underbar torsdag eftermiddag!
Snart laddar vi om - full fart mot helgen

// Fru Gustafsson


usel karaktär

I helgen gjorde jag ett träningsschema. Som skulle starta med en löprunda idag. Saken blev bara den att Nicke har personalmöte så jag och Liah har myst nu ikväll själva. Och jag är inte så sugen på att ge mig ute i spåret 20.30...Nej jag gör helt enkelt om schemat. Med start imorgon. Känner att nu måste jag komma igång igen. Målet är att stärka upp och tighta upp kroppen OCH som belöning får jag köpa migen nya våroutfit från Peak. Påtal om vårfashion så bidde det två linnen, ett par byxor, en scharf och en tröj/tunika inhandlat i lördags. Samt ett par solglajjer som jag är otäckt nöjd över. Vissterligen två plagg till Liah med, men det är en liten parentes bara.

För övrigt så bjuder veckan på jobb, träning och socialthäng.

Veckans uppdrag: Få Liah att somna ensam i sin säng efter nertaggning och välling.
Veckans värsta: Efter ca 2års uppehåll är dosan åter i fickan. (dålig karaktär, i know)
Veckans bästa: Förhoppningen om att faktiskt lägga latheten åt sidan och komma igång.
Veckans begär. Solen - helgens väder gav mersmak!

Nu ska jag ta kväll..
// fru G


Lördagmorgon

Här hemma vaknade vi för dryga 2timmar sedan av att familjenshuvudperson lät. Två sekunde senare stod hon inne i vårt sovrum med handen högt och var mäkta besvärad. Hon hade tagit av sig sin bajsblöja och tyckte att det var dags att byta den. Blev ett bad och sen mysig lördagsfrukost. Senaste tiden har vi övat lite potträning varje helg. Dock utan resultat. Men det är mysigt att när tillfälle ges att sitta och sjunga på pottan. 4låtar brukar vi sjunga sen är det långtråkigt. Hon är medveten om kiss och var i från det kommer. Även vad det heter och vad man gör efter man uträttat sina behov. Vart man byter, torkar och lägger skräpet samt vart ifrån det kommer. När är det dags att börja med potträning anser ni, hur gör ni och vad bör man inte göra?

Dagen ser ut att bjuda på sol. Härligt! 2/3 i familjen planerar att åka och titta på fotboll under dagen. 1/3 åker med sin kära syster till stan för att se på det fashionabla vårutbudet. Med förhoppning att komma hem med iaf en påsen. Då innehållande kläder till mig och inte som det alltid annars denderar att göra - kläder till Liah. Vi får se vad dagen bjuder på.

Kvällen bjuder nog på en flaska vitt och melodifestivalen. Hade dock förhoppningen att det skulle vara själva finalen ikväll. Men man får ta det som bjuds.

Nej om man skulle ta och hoppa ur morgonrocken och klä sig...

Ha en bra lördag

// Fru Gustafsson
 



RSS 2.0