Kärleken förde oss samman ♥

Denna låt sjöng Niklas bror på vårt bröllop. 
In och ut march samt tillviss del under vigselakten.
Älskar verkligen denna låt och den var såå perfekt just då & NU!!!
Älskar Niklas såå otroligt mycket!















Solen står högt över fälten Vinden går lojt genom säden Värmen vilar och väntar Det susar oss över i träden Idag är det bara du och jag Idag är det bara vi två Du är min Och jag är din Och kärleken förde oss samman Hör du hur klockorna ringer Tid att ta ännu ett steg Min ring glimmar på ditt finger En kyss och sen börjar vår väg Idag är det bara du och jag
Idag är det bara vi två
Du är min
Och jag är din
Och kärleken förde oss samman En man En kvinna Har sin egen värld För sällskap För stöd Och för glädjen att va här Ta min hand så följer vi vägen Genom regn och sol är jag din Vi tar med oss den gyllene regeln Och förs fram av en viskande vind Idag är det bara du och jag
Idag är det bara vi två
Du är min
Och jag är din
Och kärleken förde oss samman



Mitt underverk!

En kopia av sin pappa

På väg ut till landet

Ute på landet

Hemma & slappar

(likt sin far vill hon gärna ha keps eller mössa på sig. Jag bara inte listat ut än varför dom vill ha det på sig inne!)


Ordning & reda!

Nu äntligen börjar hemmet kännas som hemma!
Älskar känslan av att vara nöjd med tillvaron. Vilket jag är nu.
Nöjd med livet och hemmet - kan det bli bättre!?

Dagen har bestått av städning, plock, klippning, storhandling och fika med mormor & Göran. Nu sover lillstrumpa och vi päron tar det mer lugnt än slowmotion. JO jag har även hunnit med lite jobb med - sicken dag!!

I skrivande stund sitter jag inne i vårt nymöblerade kontor. Perfekt med ett skrivbord istället för liggandes i sängen. Bättre för nacken. Maken ligger i vardagsrummet och kollar på Sofias Änglar och försöker hålla tillbaka tårarna. Ett  WAY tooo känsligt program för mig...Herregud, jag grät i morse när Liah och jag låg och kollade på "vi på saltkråkan" När snickargården är i fara och Pelle fixar så att dom får köpa det. Haha man blir böligare som mamma! :)

Såg att det var rätt tamt med bilder..
Ska fixa in några...nu kanske


Så take care!!

// Fru G

Total home makeover

Nej inte riktigt men nästa! Ny matta och lampskärmar till vardagsrummet samt kuddar och kuddfodral, två sängbord, ett skrivbord, en fotölj till Liah, korgar och handdukar till badriummet och nya dricksglas. Ja det var väl nästan allt som inhadlades av maken på ikea idag. Han hade helt fria händer när det gällde ALLA köp och han valde kanonbra färger, material och saker. Puss älskling!


Nu är det bara köket kvar samt gardinbyten till tre av rummen. Just det, lampor ska även fixas. Det känns som att hemma börja kännas som vårt hem. På riktigt och det är en härlig känsla.

Nu ska det sovas och ladda för morgondagens jobb...Sen tar jag helg - en efterlängtad sådan!

// FRu Gustafsson


Synd!

Är tacksam att det var tre som vågade stå för att de läser min blogg! TACK ;)
Att Becka läser, det va oväntat - men kul :D!! Synd att övriga läsare inte skrev något !

Liah hade 39.2 i feber när jag kom hem från jobbet. Då va det en timme kvar till nästa supp. Men hon var pigg ändå, märkligt med de små. Hade ddet avrt en vuxen med över 39 i feber hade vi vart som lik. Men inte barn inte! Underbara varelser!

Nu väntar sängen...med förhoppning på lite sömn.

Puss // fru Gustafsson


VAB

Hatar när dottern är sjuk. Kärleken till sitt barn är så mycket starkar än ord kan beskriva. Därför känns det så in i helvet jobbigt när dom är sjuka.


En trött nybliven pappa & Liah 48h ung

Min trygghet & min gudagåva!! ♥
Älskar er NU & föralltid


who are u!?

Så många läsare och knappt en aning vilka alla är.
Jag vet att hälften av er aldrig skulle våga stå för, eller erkänna att ni läser min blogg.
Men vore kul att veta vilka ni är.
Så jag utmanar er:
Skriv ditt namn
Hur vi känner varann, 
Hur lärde vi känna varann 
På vilka vägar hittade du hit?

Törs du ??

123... - hur många barn får jag när jag blir stor.....

1
2
3
eller fler ?????

Barn alltså. Har vart jättevelig i det där med att ge Liah ett syskon. OM man skulle skaffa ett barn till. När är det lägligt i förhållande till den förstföddes ålder och mognad? Skulle jag ha tiden, orken, tålamodet eller ens viljan till att ha fler? Hur skulle ett barn till påverka relationen mellan mig och min man? Egentid, gemensamtid, barnfritt och makesfritt, 1-barnsfritt ... hur fördelar man tiden, om man ens kan fördela den.

Hur mysigt det än skulle vara med en Gustafsson-mini till i hemmet så nej. Jag har de sista dagarna njutit av att få skämma bort min dotter. Bara ha ögon för henne, ge henne min fulla uppmärksamhet och bara samspela hon och jag. Syskon i all ära och allt vad det innebär - fördelar och vinster i det sociala och dyl. Men likväl som det finns fördelar så finns det nackdelar. Jag motsäger inga av dom. Det jag argumenterar, eller nej det gör jag inte heller. Jag blottar mina tankar. Oavsett vad som väger tyngst av alla argument, för eller emot så kan jag inte vara mer motståndskraftig till syskon än jag är just nu. Och då syfter jag på mitt liv och min tillvaro och mitt NU. Vi har alla förutsättningar för att skaffa en till. Men nej!!! Liah är det bästa i min värld. Trots sitt hjärtfel så är hon perfekt. Hon sover nätterna igenom, har alltid gjort. Fram tills dagisinskolningen sov hon till 09.00/09.30. Har inte vart ett gnälligt barn, eller jobbigt på något sätt.

Jag tillhör tydligen ett konstigt släkte. För jag läser lite varstans att det är en styrka att säga att man blir trött på sitt barn. Att barn är jobbiga och att alla föräldrar tycker att deras barn är så jobbiga att de vill lämna bort dom ibland. OCH har man inte känt så som förälder någon gång - ja då har man inte vart tillräckligt med sitt barn eller så vågar man inte yttra det - men känt det det har minsann alla gjort! FEL FEL FEL!!!
Jag är långt ifrån perfekt, jag vill inte måla upp mig som någon finare än alla andra än mindre bättre. MEN jag har aldrig känt så!!! Kanske är det fel på mig, men jag har aldrig känt så. Det närmsta jag kommit har nog varit förtvivlan över att inte förstå mitt barn. Men då är det ju situationen som är svår, inte barnet som är jobbigt. Alla barn vill få sina behov tillfredsställda. Olika barn, olika snabbt. Och barnen blir det olika snabbt beroende på hur fort föräldrarna agerar/försöker agera/lyckas klura ut behovet. Kanske så att jag haft tur att klura ut behovet innan jag ansett mitt barn jobbigt. Eller så har jag haft ett lätt barn som vart tydlig i sina signaler och visat när hon vart understimulerad, trött eller hungring.

Jag beundrar dom som har fler barn än ett. OM dom lyckas se båda/alla sina barn precis lika mycket, ge dom lika mycket stimuli och feedback, ge dom verktyg och trygghet för livet. Men vilket som så känns det som att jag lever i nuet och i mitt liv just nu finns det bara viljan till att bara få vara med Liah. Lära känna henne som person. Ta del av alla henns framteg och erövringar, såväl stora som små. Sen skulle det inte vara för min skull jag skulle skaffa ett till OM det skulle hända. Nej då skulle det vara för att ge henne ett syskon. Och den andledningen är för mig såå torr. Nej, ska vi ha fler så ska det vara för att vi vill det, inte för att Liah ska få en lekkompis. Bara för att man har syskon behöver man inte umgås med dom. Lika barn leka bäst sägs det ju. Och syskon är inte alltid lika så det kanske inte blir det där idyllen sen ändå - folk flyttar, dör, blir osams och gud vet vad...så då kanske man inte har så stort utbyte av varann som syskon ändå!?

Så känner jag nu - om några veckor/månader/år kanske läget känns annorlunda. Men just nu är det Liah jag vill ge allt....

Hur tänkte ni när ni valde hur många barn ni skulle ha/inte ha?


::::

Sen vill jag passa på att påminna alla om att Februari närmar sig. Vilket innebär? JO att februari är hjärtebarnens-månad. Så håll koll på vart du kan köpa pins, reflexer, nallar och band - stödj hjärtebarnen. Stötta forskningen så att fler barnhjärtan får fortsätta slå!!


Familjedag

Idag har vi haft en helt underbar dag. Vi började morgonen med Saltkråkan följt av en mysfrukost med mitt bakade bröd, och tända ljus. Lekte lite med Skrållan på i bakgrunden. Började packade och styrde bilen mot simhallen. Väl där blev det plask i babypoolen, byta till våg&grottbassängen. Där vi fick se vilken liten fisk hon är vår dotter. Armpuffarna vi köpte där var väl inte av roligaste färg (neonoranga) men de fungerade kanonbra. Så deras syfte uppnåddes. Att ta med morgonrocken istället för handduk till Li'is var nog den bästa idén jag hade på hela dagen. Det är ju svinkallt på sina ställen i simhallen. Så den uppskattade hon att få på sig. Tur att man lär sig nåt varje dag och ändrar på saker som var mindre bra gången innan. I vilket fall så avslutade vi simmet med lite plask i babypoolen igen. Måste säga att vi inte hade kunnat tajma besöket bättre, tidsmässigt. När vi skulle ut genom grindarna var det knappt att vi kom ut. Kön sträckte sig nästan ut genom dörrarna.

Lunchen intogs på stan, Liah slocknade på två röda efter maten och vaknade lagom tills jag och maken skulle gå från cafét där vi tog en mysig mammapappafikastund. Efter det stegade vi mot bilen. Och nej, vi var inte tomhänta. Vi inhandlade sängkläder till "the master bedroom", Petters nya skiva samt 2 Pippi Långstrumpfilmer till vårt bortskämda lilla stjärnskott.

Lek, bus och pippi har det vart här hemma sen dess.  Imponerande är att Liah tar efter så mycket som pippi säger. Och det är dom konstigaste orden hon snappar upp. Gullungen då! ♥

Tråkigt nog togs det inga kort under dagen. Kanske bra det med iofs. Kanske inte är det populäraste att plåta i simhallen ;) !? Så vi håller tillgodo med minnen.... Och kanske att detta blir en vana.

Sammanfattningsvis kan jag beskriva dagen med följande ord:
Pussar, lek, plask, hyss och mycket skratt


Tack mina stora kärlekar för en bra dag! ♥

Min minsta kärlek (88cm) sover sedan en tid tillbaka. Så nu ska jag mysa med min stora kärlek (190.cm) och bara njuta av helgen.

Ta care // fru Gustafsson

fredag

Gårdagens bröd blev goda och jag är helnöjd med mina limpor. Fina och välsmakande. Stolt faktiskt!!

Även denna dag hämtade jag Liah tidigt. Underbart när det är min tidiga fredagsvecka. Då njuter jag till fullo av den stunden extra jag får med mitt charmtroll till dotter. Älskar att snuffsa henne i nacken, krama om henne och göra vårt alldeles egna "nosgnugg". Älskar stunderna vi har tillsammans. Imorgon blir det ännu mer tid ihop. Då är det familjedag som står på schemat. En mysdag från morgon till kväll. Vi får se vad det blir...simhallen eller kanske busfabriken...



Trevlig helg

// Fru Gustafsson


husmor??

Hämtade dottern på dagis. Hem för att mysa, leka äta mellis, leka och städa följt av iväg till fyra tassar för att köpa lite mat till kaninen och efter det storhandla. Sen hämtade vi pappa som slutade lagom när vi var klara. Tur man har en pappa som jobbar på en förskola så man hinner leka lite där innan han skulle låsa. Hem igen, äta vinka av pappa som skulle på träning. Sen hamnade vi här. Eller Liah framför "Pippi Långstrump på tivoli" och jag framför dumburken. Dock väntar jag på att tvättmaskinen ska bli klar så jag har nåt att pula med sen när lillskruttan somnat.

Tanken var att vi skulle baka efter maten, när pappa åkt. Men nej, vi hamnade här. Så jag bakar när Liah somnat. Det står morotsbröd på schemat. Tycker köpebröd är så otroligt tråkigt och icke tilltalande. Så då tar jag saken i egna händer och ska försöka hitta ett bröd som jag gillar (och förhoppningsvis de överiga 2 i familjen).

Så jag har att göra denna kväll känner jag. Men det är lika bra att passa på när energin är på topp och orken som otröttlig.

Verkar som damen bredvid mig är sugen på välling och sängen nu... Och tittar jag på uret så är nog det antagandet inte helt otroligt!

::::::::

Får återkomma OM det blev något bröd eller inte....

// Fru Gustafsson
 


halvdag

Har lyxen att jobba hemifrån idag. Jag har planering så jag testar att ha Liah hemma (kombon Liah & jobb = överförväntan). Vi har ätit bufféfrukost, jag går i myskläder och Liah myser runt i bara blöjan. Planeringen är klar sedan en timme tillbaka och jag njuter av att få vara med min dotter. Vi började morgonen med sängbus, följt av vattenlek i handfatet, sen kaninLovasnoffs och nu tittar vi på "Saltkråkan & Mysak". Hithills en perfekt morgon. och bäst av allt generellt är att rutinerna i Liahs liv verkar satt sig. Hon vaknar runt 07.00, sover middag 12.00-13.30 (såväl hemma som på dagis) för att sedan somna för natten runt 19.30, 20.00. Sen sover hon hela natten fram till 07. Känns perfekt och ett måste för våra arbetstider. Nu har jag mer jämna tider än förra terminen. Vilket också känns lämpligare även för mig, men främst för Liah.

...
Fruntstunden är avklarad, Liah målar och det är dags att klä på sig för att åka till dagis/jobb. Liah får en kortisdag. Nu målas det på sig själv..dags att bryta.

Ha en bra dag!
Fru Gustafsson


tråk

Lördagmorgon. Solen lyser, himlen är blå, ca 18grader ute och det enda som krävs är en tunn tröja för att vara bra och behagligt klädd. Nej inte riktigt va? Grått & vitt, kallt, snöigt och allmänt oinspirerande väder. Maken tog disken och tvätten. Jag tog dammsugningen. och svabbning av golv. Nu sitter vi med fötterna på bordet och laddar för storhandling, veckohandling. Och dottern sover (verkar hålla rutinerna trots helg). Till kvällen får besök av svärmor/farmor som vi passar på att umgås lite med innan hon åker till Thailand i tre veckor på måndag. Det bjuds på krämig qournfärs och bandspagetti med lätt sallad till samt ett glas rött. Följt av jordgubbspannacotta, snacks och dipp. Tror det blir en mysig lördag. Vad ska ni göra?



Längtar till våren & sommaren nu.
börjar trötta på det isiga underlaget och kylan.
Nu ska vi åka o handla
Trevlig helg // Fru Gustafsson


Saknar

Saknar dom stora tassarna som placerades på mitt ben när ett budskap skulle framföras, dom lätta klolätena mot parketten, kraffsandet på köksskåpet där godiset låg då belöning skulle utfärdas eller de glädjande svanssvägningarna vid rop, inkallning eller invissling. Jag saknar rutinerna. Jag saknar att dela kudde med honom. Saknaden av att få vakna till hans snarkningar eller tvinga ner honom från vår dåvarande 120säng då det blev för trångt. Jag saknar min hund. Saknaden gjorde sig mer påtaglig och påmind idag då vi fick gulla med en 14veckors amstaffvalp. Saknar min håriga son som fick lämna oss endast 9månader ung.

    
 
Mysigaste knähunden, som tyvärr blev sjuk. 
Lexuz starkaste stjärnan på himlen ♥
____________________________________________________________________

Tänkbara kommande hundar:
   

Amstaff, Fransk bulldog, Staffordshire bullterrier eller engelsk bulldog
Vill höra tassar snart igen, men drömma går det med....

// fru Gustafsson

nätshopping

Planen för dagen var att åka ner till stan för att shoppa lite kläder. Men stan blev inte ett shoppingcenter nej det blev en lekplats. Dottern vill inte kolla på varken kläder eller leksaker, nej hon ville springa på stadens gator utan att hålla mamma i handen. Efter ett hopplöst försök att få henne att sova, ett hoppfullt skede av att få fräscha upp garderoben insåg både jag och dottern att nej, vi ger upp. Mamma vek sig, gav dottern en godisklubba och dottern korades av mig som vinnaren...vi åkte helt enkelt hem. Väl hemma kom jag på den strålande idéen. Men hallå, det går ju att beställa kläder på nätet. Sagt och gjort. Leverans nästa vecka - yiiiisss!!

Kvällen nu har bjudit på varmamackor, föjt av dippade grönsaker, sen choklad. Detta med svärmor/farmor på besök. Nu sover dottern, maken spelar fifa & jag fördriver tid här...

Nej, vi säger Gonatt

// Fru Gustafsson

♥ LIAH

Tårarna rann över kinderna förrut. Eller rättare sagt, dom forsade. Jag satt med dottern i knät, hon sov, jag tittade på "spårlöst"- Om en kvinna som blev bortadopterad från Thailand till Sverige. Nu 35år senare letade hon efter sin biologiska mamma och fann henne. Med glädje i hjärtat att hon fann sitt ursprung men likväl med den hemska oförstående känslan av att tvunget lämna bort sitt kött & blod, sprutade tårarna ännu mer. Kärleken jag känner till min dotter är starkare än ord kan beskriva. När ordet ÄLSKA känns för minimalt och starkare ord inte finns, får du bara försöka förstå att min dotter är mitt allt och det absolut mest betydelsefulla jag har. Starkare kärlek finns inte!

 

 



min dotter - mitt allt ♥


semesterplaner

Början på 2011 har varit kanon.
Vi har hithills blivit bortskämda med en tonåring till dotter. Natten mellen nyårsafton/nyårsdagen sov hon till 12.10 och nu natten som var sov hon 15.5 timmar. Hon har fått dille på Pippi Långstrump och Saltkråkan. När hon vaknade antingen ellar av dom två som gällde i filmväg. Så till Pippi på de sju haven åt vi en mysfrukost i vardagsrummet (andra gången någonsin). Sen bar det iväg till gammelmorfar & gammelmormor. Dom bjöd på mat och Liah åt som aldrig för, huvudrätt, efterrätt följt av fika och däremellan snacks. Ingen var gladare än vi att hon äntligen har aptit. Hon har alltid varit liten i maten. Så vi hoppas idag var dagen det vände.

Makens lax & potatis med citronsåsen igår gick inte av för hackor till kvällsmat. Och framför dumburken som för övrigt inte visade nåt av intresse (så jag surfade semestermöjligheter & maken spelade tv-spel) åt vi grönsakssticks med tacodipp - mumms. När det gäller semestern så känns det sjukt att sitta och planera den i januari. Men det verkar enligt nätet och diverse hotellbokningar att vi trots detta är lite sent ute. Eller visst, vi kan välja hotell som erbjuder logi och frukost för 1700/natt. Blir lite väl för en vecka i bara boendekonstnad!?

Nej vi får nog planera om och se oss efter andra semesteralternativ. Känns ändå som om detta år kommer bli kanon! 

NU familjemys

// Fru Gustafsson
  




2011

Kl är 11.55 och dottern sover fortfrande. Imponerande!! Ska bli intressant att se hur vi lyckas hålla henne vaken till ikväll, för hon ska få rätsida på sina sovrutiner igen.

Gårdagen var för oss i familjen lugn och familjär. Efter mys hemma traskade vi till mormor Carina & Göran som i sin tur hade gäster. Efter fika och inskålning avdet nya året fick vi information om att det spöregnade i Valla och Ullstämma. Så vi beslutade att vid 00.30 klä på vår dotter och gå hem, för att slippa möta skyfallet.
Ett trevligt slut på det gamla året och ett bra början hithills på det nya!

Nu ska vi strukturera upp dagen jag och min man följt av att troligen väcka vår solstråle som ännu sover !!

// Fru Gustafsson


RSS 2.0