Påsken

Efter påskhelgen har jag nu insett att vi måste köpa ny kamera. Den vi har gör inte bilderna rättvisa. Vi spenderade helgen ute hos min morfar & mormor. Sov över där lördag till söndag. Om Liah fick bestämma skulle vi bo där för jämnan. En underbar och soliga helg med mycket skratt och bus & MAT.  Av mormor Carina och Göran fick Liah en Pippi-dräkt. Pippi är ju idolen så den gick hon runt i till kvällen - söttokan.

Leta påskägg i trädgår'n.. innehållet fick godkänt
  

Pippi-dräkten på!!
  

Igår söndag åkte vi från landet vidare till Farmor. Lika mysigt där (glömde dock kameran)

Idag har vi hunnit deklarera, beställt bilder, bakat och fikat. Nu sover Liah, Nicke slappar i soffan och jag ska jobba lite snart. Utvecklingssamtalen börjar imorgon...

Bakstunden i bilder - äpplesmulpaj - vart kanon *bra jobbat kocken*
 

Jobb jobb jobb...
// Fru Gustafsson


Påskpresenter...

Långfredagen har inte känts så lång ändå. Efter mys och bus packade vi in oss i bilen och får ner till stan. Där vi käkade lunch på coffeehouse by george och strosade sen i affärer. Hela familjen kom hem med ett nytt par skor. Skopunkten är bra smidigt...vår skor till oss alla tre. Sen vidare till BR-leksaker. Fann sköldpaddan (sandlåda/pool) vi kollat på. Dock nu 200:- billigare. Så den tog pappa Niklas under armen och gick med genom hela stan. Såg lite småudda ut men det får man ta. Betämde oss för att åka ut med den till landet direkt. Liah somnade i bilen så då gjorde det ju inget att vi bilade ut dit, istället för hem. Bara det att hon vaknade precis när vi hade tagit ur sköldpaddan ur bilen. Vår tanke var att åka och lämna den för att sen åka hem direkt. Sagt och gjort. Men Liah blev hysterisk/skogstokig & ledsen. Hon skulle vara kvar med gammelmorfar. Busa och mysa med honom. Så hon var arg och ledsen hela vägen hem. Det värkte i mammahjärtat. Men hon blir varse imorgon att hon får stanna där övernatt, natten till söndag. Gumman då...älskar landet så mycket. Blir bara så svårt när man inte kan förklara situationen och planerna för henne ännu.

 

Pappa Niklas åkte sedan själv för att köpa sand till sandlådan. Han kom inte bara hem med sand (100kg- stolle) utan även med en present till Liah, pappahjärtat värkte med när dottern blev så ledsen. Så han kom hem med en barbapapa-sackosäck. Där myste Lillstrumpa framför pippi på de 7haven tills hon somnade för kvällen. Då passade vi på att gjöra iordning hennes stora påskägg (innehållande en bil, en lastbil, algrensbilar, en chokladhare, 2nya nappar och en chokladbanan - eftersom Liah är en bjudare äter hon minimalt med godis Och NEJ hon får inte äta upp allt godis). Hon ska få leta efter det ute i trädgården på landet imorgon. För att visa äggets storlek ligger ett normalstort ägg framför...Pappa Niklas som är ifarten...han skämmer då bort sin prinsessa.
   

Med det önskar jag alla läsare en GLAD PÅSK

// Fru Gustafsson

Efterlyst och Bosseglass

Efterlyst på tv.n, Liah sovandes i sitt rum och maken är åskådare på hjik.match. Inte dirket så att man blir positiv av att titta på efterlyst. Så otroligt mycket våld och olagligeheter i samhället. Är skrämmande - att man törs sätta barn till denna värld, märkligt egentligen. Men vi hoppas att våra barn gör välden till en bättre plats än den är nu. Får så otäcka minnen av Efterlyst, samtidigt som det är bra "terapi". Att se rekonstruktionerna av olika misslandelsfall får mig att motvilligt minnas den jag bevittnade sommaren -09. Höggravid väntade jag in maken från sitt avslutadekrogjobbpass när det otäcka händer 10meter från min bil. Tydliga bilder på näthinnan än idag. Jag är nästan säker på att de 4 fegisarna har fått sitt straff..men mina tankar går oftast till de utsatta...Jag hoppas de mår bra idag och att de inre såren läkt. FY tusan!!

Vilket fall...Jag hoppas trots den sura verkligheten att inte allt i världen är rosenrött, så hoppas jag att min omgivningen får "vara ifred".

__________________________________________________________________

Min lediga dag har vart mysig. Hela fam Gustafsson lekte i t-fors lekpark med Majja & Vilma straxt efter lunch, vidare upp till stan för "bosseglass", sen snicksnack på en bänk och bara njöt av vädret. Tack tjejer!

Nu som sagt sitter jag här, Nicke är på hemväg och snart väntar sängen för min del. Mentalt förbereda sig för en morgondag med jobb. Sen tar vi påskhelg.

Vi säger Godnatt nu // Fru Gustafsson


helgen i bilder

Lördag innebar middag ute i Grebo
 

Söndag - fix o mys ute i Bestorp
 
 


Liah bus
 
 


Grekiska ambassaden

Finns bara ett ord : PINSAMT!!!!


denna torsdag

Veckorna och dagarna bara springer förbi. Min trötthet börjar lägga sig men gör sig påmind runt 21.00 nu istället för vid 18.00. Känns lite mer humant. Dagen har inneburit skogsdag med "lågstadiet" hela dagen. Till dagis hämta lillstrumpa, vidare för att hämta pappa Niklas, åka hem...stanna vi granngården för att gunga (testa alla tre gungorna var ett måste om man heter Liah). Vidare till våran gård för rutchkaneåkande sen in för mellis. Efter det gå till affären för att posta brev för att på hemvägen plocka påskris och leka i lekparken. Sen hem för att sätta fjädrar i riset, mysa till det på vår tomma balkong (reslutat nedan). Följt av att vi städade lite inne och sedan avnjöt ett höftat broccolisopparesept. Nu är Liah under sövning. Det går sådär med att hon somnar själv. 60/40 ungefär till att hon lyckas. Men det är bra ändå för att vara 19månader. Men vi ger inte upp.
___________________________________________
Dagens matips - Broccolisoppa

hjälpredan Liah Gurra G
 
färsk broccoli, potatis, grönsaksbuljong och purjolök kokar

Soppan är mixad och pimpad med hemligheter.
 
Liah tyckte den vad kanon, likaså jag & Nicke!
Smaklig måltid!
_____________________________
Balkongen blev såhär


// Fru Gustafsson

söndag

Dagen i korthet:
Upp & hoppa 06.20 (Liah kom in och sa godmorgon)
Sova bort förmiddagen i soffan (kronisktrötthet nuförtiden)
Ner till stan för en fika/lunchdejt med morfar Claes. (Tack  så mycket! =))
Nu sitter jag i soffan medan Liah & Nicke badar. Vi är nyätna och nöjda över helgen.

Gårdagen gick i städningens tecken. Vi hämtade farmor A-C för att åka ner för lunch på stan. Hem för att städa. Då hjälpte farmor mer än gärna till. Nysvabbade golv och allmänt städat och fint. Men sen vet ju alla som har småbarn...det tar två timmar om ens det så syns det inte att det är nystädat. Men men, viktigast är väl att grunden är ren, sen är ju prylar alltid ett bekymmer här hemma. Leksaker där de minst ska vara. Finns en charm i det med!

__________________________________________________________________
Middagstipset: Lax & potatis (+ älsklingens hemgjorda citronsås) MUMMMMMA

__________________________________________________________

 Nicke & Liah är "hulken"
 Isglass är inte fel!
Mammas skor är roliga att gå i

Hoppas din helg har vart bra!
// Fru Gustafsson


RSS 2.0